Despre Cabana Valea Haiducilor

Contopita intr-un peisaj superb la granita dintre timpuri, cabana isi asteapta calatorii care vor descoperi un loc prielnic de refacere atat fizica cat si spirituala.
 

Cabana Valea Haiducilor

Din centrul Rucarului (de la monument) din directia Campulung-Rucar se face la stanga si se urmeza drumul catre Mara.

Bun venit la ValeaHaiducilor.ro!
Locul tau de relaxare...


Inca de la inceputul drumului simti cum istoria da navala peste tine dintre arborii seculari, de unde parca si acum se aud tropotele cailor si strigatele barbatesti ale haiducilor ce odinioara strabateau padurile in incercarea eroica de a impartii dreptatea.

Insotit de Rausor calatorul gaseste cam la 6 km indicatorul cu Valea Oarzanii pe partea stanga, urmeaza apoi un urcus usor accesibil auto de cateva sute de metrii, dupa care se iveste, intr-o frumoasa poaina, cabana COMPLEXULUI TURISTIC “VALEA HAIDUCILOR”.

Aici isi gaseste odihna intr-o atmosfera pitoreasca si isi potoleste foamea cu un balmus ca la stâna de pe Caraiman, o mâncare de-i mai zice si „bulz” sau „urs”, nebanuind ca el gusta din “iarba zeilor” dupa cum numeau vechii mayasi porumbul adus in Europa de Cristofor Columb si transformat aici in papusoi. Ochii se vor odihnii pe cursul paraului ce hraneste cu oxigen iazul plin de pastrav din fata cabanei.

Veti descoperi ca intoarcerea in natura nealterata de zgomotul si mirosurile orasului va vor readuce linistea si veselia pe care le uitati de cele mai multe ori, in graba si viteza ce caracterizeaza timpurile noastre.


Zona Rucar - Bran constituie o trecere intre masivii muntosi cat si intre regiunile tarii despartite de lantul carpatic. Din timpuri imemoriale tranzitul pe aici a produs o fuziune la nivel de mentalitati, cultura si organizare sociala.